Трейдерам заборонили підвищувати ціни на бензин — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Трейдерам заборонили підвищувати ціни на бензин

Енергетика
523
Антимонопольний комітет України (АМКУ) має намір жорстко реагувати на будь-які необґрунтовані підвищення роздрібних цін на нафтопродукти операторами нафторинку в разі підвищення акцизного збору на бензини, повідомив глава АМКУ Олексій Костусєв.
Він відзначив, що в Україні очікується підвищення акцизів на моторні бензини, що, очевидно, може призвести до зростання цін в роздрібному сегменті нафторинку.
Як повідомлялося, Верховна Рада 11 травня прийняла за основу урядовий законопроект №6337, який передбачає збільшення ставок акцизного збору на бензин моторний на 56,4-81,8% - з 110 євро до 172-200 євро за тонну.
Згідно з пояснювальною запискою до законопроекту, зростання акцизного збору на 0,5 грн/літр на найпопулярніші марки бензину можна здійснити без збільшення роздрібних цін.
"Хочу ще раз попередити операторів ринку нафтопродуктів: Антимонопольний комітет буде найуважнішим чином відстежувати ситуацію на ринках нафтопродуктів, і будь-яка неадекватна необ'єктивним процесам зміна цін отримає нашу оцінку", - відзначив Костусєв.
За матеріалами:
Finance.ua
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас