Французи більше від інших бояться дефолту — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Французи більше від інших бояться дефолту

1294
Серед п'ятірки найбільш розвинених країн Європи і США французи найбільше занепокоєні можливістю дефолту в найближче десятиліття. Близько 53% респондентів, опитаних у Франції, вважають вірогідним, що уряд не зможе виконати свої фінансові зобов'язання. Лише 27% оцінюють дефолт як маловірогідний. Такі дані отримані в ході опитування, проведеного Financial Times і Harris.
Американці хвилюються не набагато менше, ніж французи. 46% говорять, що дефолт вірогідний. Лише 33% відкидають таку можливість.
Результати опитування дещо дивують. Нервозність французів соціологи пояснюють даними про дефіцит державного сектора, який, як очікується, цього року досягне 8% ВВП. При цьому нез'ясовна порівняна безпечність американців: у США, за прогнозами, дефіцит буде ще більший - до 11% ВВП.
І ще більш вражаючі результати, отримані в Британії. Жителі Туманного Альбіону незворушні, навіть незважаючи на те, що дефіцит Великобританії цього року, за прогнозами, досягне 12% ВВП. Лише третина опитаних британців (33%) допускає думку про дефолт в найближчі 10 років.
Іспанці переживають менше французів і американців, попри те, що дефіцит фінансів за підсумками року, швидше за все, обчислюватиметься двозначним числом. Лише 35% іспанців заявили, що дефолт можливий.
Найменше за стан державних фінансів своєї країни хвилюються німці. Дефолт допускають 28%.
Онлайн-опитування проводилося з 27 квітня по 4 травня. Брали участь 6318 дорослих респондентів з Франції, Німеччини, Великобританії, Італії, Іспанії і США.
За матеріалами:
Фокус
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас