Медведєв: Об'єднання "Газпрому" і "Нафтогазу України" можливе — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Медведєв: Об'єднання "Газпрому" і "Нафтогазу України" можливе

Енергетика
625
Об'єднання "Газпрому" і "Нафтогазу України" можливе лише на взаємовигідній основі і з врахуванням побажань сторін. Про це заявив Президент Росії Дмитро Медведєв в інтерв'ю українським ЗМІ, передає прес-служба Кремля.
"Будь-яке об'єднання можливе лише на прагматичній основі. Не шляхом прямого з'єднання, а шляхом об'єднання, припустимо, окремих ланок, і з врахуванням побажань сторін", - сказав Медведєв.
"З якою б величезною симпатією ми не ставились один до одного, як би ми не любили один одного, об'єднуватися можна лише виходячи з суто прагматичних міркувань", - підкреслив він.
" Але альянси - вони не лише можливі, вони в деяких ситуаціях необхідні", - вважає Президент РФ.
"Я зараз не аналізуватиму, як можна об'єднувати "Газпром" з "Нафтогазом". По-перше, це справа непродуктивна, тому що переговори на цю тему в повному розумінні ніколи не велися. А, по-друге, це вимагає гранично коректних розрахунків", - зазначив Медведєв.
"Нагадає, що "Газпром" коштує близько 150 (за самою нижньою оцінкою) або 200 (за високою оцінкою, відносно високої) мільярдів доларів. "Нафтогаз" коштує менше, при всій пошані до нього", - сказав російський лідер.
За словами Медведєва, "зараз йдеться не про те, аби узяти і злити щось воєдино, тому що це буде, можливо, досить складно і для наших українських партнерів, і взагалі для роботи".
Відповідаючи на питання, чи не ображений він на відмову Президента України Віктора Януковича об'єднувати "Газпром" і "Нафтогаз України", російський президент сказав: "Я не ображений відмовою, тому що я це питання з Президентом Януковичем ще не обговорював. Якісь розмови на цю тему ведуться, на президентському рівні це не обговорювалося".
"Але я б зараз не відмовлявся ні від чого і нічого не передбачав. Зустрінемося з Віктором Федоровичем, поговоримо", - додав Медведєв.
За матеріалами:
УНІАН
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас