Євро вже не хочуть — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Євро вже не хочуть

Валюта
23380
Як повідомляє Радіо Прага, багато малих підприємств країни, які раніше з ентузіазмом підтримували введення в Чехії єдиної європейської валюти, зараз вже є прибічниками відстрочення заміни чеської крони.
Такі результати дослідження, проведеного в Республіці фінансовою групою Citfin серед 250 фірм, що є її клієнтами. До початку економічної кризи більшість малих чеських фірм, які ведуть міжнародну торгівлю, вимагали якнайскоріше ввести в країні єдину європейську валюту. Проте, нині ситуація змінилася і за євро виступає лише сьома частина малих національних підприємств. решта готові почекати переходу на євро декілька років.
Підприємці побоюються проблем, які виникли у зв'язку з фінансовою неспроможністю Греції. Єврозона тепер уже не вважається "елітарним клубом", що приносить виняткове благополуччя.
Термін прийняття євро в Чехії ще не був встановлений, оскільки країна не здатна виконати вимоги ЄС. Для переходу на єдину європейську валюту дефіцит громадських фінансів країни, як відомо, не повинен перевищувати 3% ВВП, а у зв'язку з економічною кризою, минулий рік Чехія завершила з дефіцитом в розмірі майже 6% ВВП.
За матеріалами:
K2Kapital
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас