Єгипет проведе зустріч щодо переділу вод Нілу — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Єгипет проведе зустріч щодо переділу вод Нілу

266
Єгипет в даний час вивчає можливість скликання позачергової міністерської зустрічі з питання про нову рамкову угоду про переділ води найбільшої на африканському континенті річки Ніл, заявив міністр водних ресурсів країни Мухаммед Наср Ад-Дін Алям.
За словами міністра, на позачерговій міністерській нараді, яка найближчим часом може пройти в місті Александрії, країни басейну Нілу зможуть обговорити всі питання, пов'язані з виробленням і прийняттям прийнятної для всіх сторін рамкової угоди.
Напередодні чотири країни басейну Нілу (Уганда, Руанда, Ефіопія і Танзанія) підписали в Уганді сепаратну угоду про новий переділ нільських вод без участі ще трьох раніше заявлених держав (Кенія, ДРК і Бурунді), а також при бойкоті цієї зустрічі Єгиптом і Суданом. Каїр і Хартум напередодні підписання висловили свій протест у зв'язку з наміром країн-партнерів "порушити історичні права Єгипту і Судану". Єгипет також підкреслив, що не виконуватиме ніяких угод, підписаних без його участі і які "порушують норми міжнародного права".
За матеріалами:
ИнтерМедиа Консалтинг
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас