Замміністра фінансів: Податки в Україні не вищі, ніж в Європі — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Замміністра фінансів: Податки в Україні не вищі, ніж в Європі

Казна та Політика
560
Податковий тягар в Україні не вищий, ніж в європейських країнах. За підсумками 2009 року, він склав 37,2% ВВП з урахуванням доходів позабюджетних соціальних фондів, знизившись до рівня попереднього року на 1,7 процентного пункту. Водночас середній податковий тягар по 27 країнам Євросоюзу складає 39,8%. Про це повідомила замміністра фінансів Тетяна Єфименко.
Вона уточнила, що згідно з останніми даними Евростату, де наводяться дані по 27 країнам Євросоюзу, податковий тягар коливається в діапазоні від 29,4% в Словаччині і Румунії до 48,7 - в Данії.
Єфименко також нагадала, що приріст податкових доходів в бюджеті 2010 року складе 36,3% до рівня 2009 року. За її словами, одним з основних чинників зростання стане ефективніше адміністрування, рівномірний розподіл податкового навантаження.
"Податкова політика держави буде відкритою, зрозумілою, насамперед у частині мотивації застосування фіскальних та регулюючих механізмів. У свою чергу, бізнес має зробити крок нам назустріч, допомогти зорієнтуватися, які саме зміни податкових правил необхідні, насамперед - у галузі адміністрування, детінізації", - підкреслила вона.
За матеріалами:
Дзеркало Тижня
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас