Профільний комітет пропонує парламенту підтримати введення податкових канікул для малого бізнесу — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Профільний комітет пропонує парламенту підтримати введення податкових канікул для малого бізнесу

Казна та Політика
524
Парламентський комітет з питань регуляторної політики і підприємництва рекомендує Верховній Раді ухвалити за основу законопроект про введення податкових канікул для суб'єктів малого підприємництва, які виробляють сільгосппродукцію, надають побутові послуги населенню і не залучають до роботи найнятих робітників, повідомила прес-служба комітету.
Документом пропонується до 31 грудня 2015 року ввести податкові канікули для цих категорій платників із сплати податку на додану вартість (ПДВ), податку на прибуток, податку з доходів фізичних осіб, податку на промисел, плати за торговельний патент на деякі види підприємницької діяльності, збору за видачу дозволу на розміщення об'єктів торгівлі у сфері послуг.
В той же час вказані категорії платників пропонується зобов'язати стати на податковий облік в органах державної податкової служби за місцем свого проживання (реєстрації), вказаним у паспорті такої особи.
При цьому платники податків не зобов'язані застосовувати реєстратори розрахункових операцій, а облік отриманих ними доходів здійснювати в книзі обліку доходів щодня за наявності фінансових операцій.
Крім того, на ці категорії платників податків покладається обов'язок щоквартально подавати в органи державної податкової служби звіти про отримані доходи, які звільняються від оподаткування згаданим проектом закону, в терміни, встановлені законодавством для квартальної звітності.
На думку його авторів, реалізація вказаного законопроекту сприятиме зниженню рівня безробіття, залученню вивільнених, у зв'язку з кризою, працівників до підприємницької діяльності, зменшенню соціальної напруги в країні.
За матеріалами:
Інтерфакс-Україна
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас