НБУ продовжив роботу тимчасової адміністрації у Родовід Банку — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

НБУ продовжив роботу тимчасової адміністрації у Родовід Банку

Казна та Політика
822
Національний банк України (НБУ) вирішив продовжити роботу тимчасової адміністрації в підконтрольному уряду Родовід Банку (Київ), повідомили в Нацбанку.
"Прийнято рішення продовжити роботу тимчасової адміністрації в Родовід Банку. Відповідна постанова підписана", - сказав агентству "Інтерфакс-Україна" один з топ-менеджерів центрального банку.
За його даними, новим тимчасовим адміністратором банку призначений Микола Онищенко замість Сергія Щербини.
В самому Родовід Банку агентству також підтвердили продовження роботи тимчасової адміністрації.
"Робота тимчасової адміністрації буде продовжена. Щербина не очолюватиме тимчасову адміністрацію. Але він не звільнений, він - на лікарняному", - сказали в банку.
Як повідомило агентству поінформоване джерело на банківському ринку, Онищенко до вказаного призначення працював на посаді віце-президента банку "Надра" (Київ).
Як повідомлялося, в березні-2010 НБУ вирішив продовжити роботу тимчасової адміністрації в Родовід Банку на два місяці, до 16 травня - до призначення органів управління банком (правління і наглядової ради).
Родовід Банк (раніше - АКБ "Персональний комп'ютер") заснований в 1990 році. У 2009 році банк став учасником урядової програми рекапіталізації банків: на 1 квітня 2010 року частка держави в його статутному капіталі становила 99,9907%.
Чистий збиток Родовід Банку в січні-березні 2010 року склав 3,187 млрд грн.
За даними Нацбанку, на 1 січня 2010 року за розміром загальних активів Родовід Банк займав 15-е місце (16,952 млрд грн.) серед 179 діючих банків.
За матеріалами:
Інтерфакс-Україна
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас