Єфремова: Витрати парламенту в 2010 р. перевищать 875 млн грн — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Єфремова: Витрати парламенту в 2010 р. перевищать 875 млн грн

Казна та Політика
271
Голова фракції Партії регіонів у Верховній Раді Олександр Єфремов вважає, що кошти, передбачені в кошторисі Ради на 2010 рік, є недостатніми для повного забезпечення діяльності парламенту. Про це він сказав журналістам.
За його словами, сума витрат, закладена в кошторисі Ради, відповідає статті державного бюджету на забезпечення діяльності Ради і складає 875 637,70 гривень.
"І минулого, і цього року бюджет не задовольняє ті потреби, які потрібні Верховній Раді", - сказав він.
Єфремов відзначив, що фінансування парламенту в 2010 році збільшене в порівнянні з попереднім роком на близько 15%, що, за його словами, відповідає рівню інфляції.
Також голова фракції ПР повідомив, що велика частина коштів кошторису Ради призначена для виплати заробітних плат депутатам, утримання апарату Ради, депутатського корпусу і помічників парламентарів.
При цьому Єфремов відзначив, що залишається проблематичним фінансування утримання будівель парламенту, енергоносіїв і технічного забезпечення працівників депутатського корпусу.
За його словами, кошторисом передбачається невелика сума для відряджень депутатів.
"Якщо за великим рахунком узяти, то за 1 місяць депутат може використовувати цю суму і надалі фінансування буде дуже проблематичним в цьому напрямі", - сказав він.
Окрім цього, Єфремов розкритикував депутатів, які були обурені тим, що при затвердженні кошторису вони не мали можливості ознайомитися з її статтями.
Він повідомив, що кошторис розглядався на засіданні регламентного комітету 12 травня і всі бажаючі депутати могли ознайомитися з проектом кошторису.
Як повідомлялося, Рада затвердила кошторис своїх витрат на 2010 рік.
За матеріалами:
Українські Новини
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас