ЄЦБ: Рівень ставок у єврозоні є адекватним — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

ЄЦБ: Рівень ставок у єврозоні є адекватним

Кредит&Депозит
255
Поточний рівень ставок в єврозоні є адекватним, говориться в щомісячному огляді Європейського центрального банку (ЄЦБ).
Раніше повідомлялося, що Європейський центробанк залишив незмінною базову відсоткову ставку на засіданні 6 травня. Проте розростання боргової кризи в єврозоні змусило ЄЦБ відновити викуп держоблігацій і повернутися до низки екстрених заходів із забезпечення ринків ліквідністю, скасованих ним раніше. Так, ЄЦБ знов почав надавати банкам кредити на три і шість місяців в необмежених обсягах.
"Остання інформація показує, що корекція величезних фінансових дисбалансів потребуватиме збільшення наших зусиль", - цитує агентство Bloomberg огляд ЄЦБ.
На думку ЄЦБ, темпи економічного зростання регіону будуть стриманими і нестійкими, і коливання цін, ймовірно, залишаться помірними в осяжному майбутньому. Так, прогнозується, що споживчі ціни в 2010 році зростуть на 1,4% в порівнянні з лютневим прогнозом у 1,3%.
Результати опитування економістів, проведеного Європейським ЦБ, показали погіршення прогнозів експертів для економічного зростання регіону цього року до 1,1% з 1,2%, наступного року - до 1,5% з 1,6%.
За матеріалами:
Фінмаркет
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас