В Україні прострочено 27% іпотечних валютних кредитів — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

В Україні прострочено 27% іпотечних валютних кредитів

Кредит&Депозит
1007
На кінець 2009 року в Україні було прострочено 18% іпотечних позик в гривні і 27% в іноземній валюті. Такі цифри наводить агентство Moody’s в спеціалізованому звіті.
Як зазначають в агентстві, поведінка іпотечних портфелів банків виявилася гіршою за прогнози. Окрім великого прострочення з кредитів була проведена реструктуризація 20% кредитів в національній валюті і 29% кредитів в іноземній валюті.
Тим не менше Moody’s вважає, що не всі кредити в Україні були реструктуризовані через безпосередню загрозу дефолта. На думку рейтингового агентства, приблизно половина реструктуризацій - це результат спеціальних банківських програм, коли позичальники прагнули отримати сприятливіші умови кредитування на тлі значного погіршення економічних умов.
Збитки з іпотечних позик відшкодовуються мляво. На думку Moody's, гальмують процес, з одного боку, обмеження нормативно-правового характеру, а з іншого боку, макроекономічні умови, коли ринкова вартість житлової нерухомості знижується і продати заставне забезпечення стає все важче.
За матеріалами:
Фокус
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас