Києва можуть позбавити статусу обласного центру — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Києва можуть позбавити статусу обласного центру

Казна та Політика
1736
Голова Київської обласної державної адміністрації Анатолій Присяжнюк вважає, що для збільшення інвестицій в економіку області необхідно перенести адміністративний центр регіону м. Києва. Про це Присяжнюк заявив сьогодні під час зустрічі з представниками громадських організацій Київської області.
"В області актуальна проблема - відсутність адміністративного центру. З цього питання я хочу вийти з пропозицією до Президента, оскільки області це лише шкодить", - сказав Присяжнюк.
Він зазначив, що податок з транспортних засобів надходить не до бюджету області, а до Києва, в регіоні залишається лише 30% коштів. Крім того, більшість людей, які проживають в Київської області, а працюють в Києві, податки також платять до бюджету Києва. Те ж саме стосується і підприємств, зареєстрованих в столиці, але котрі працюють в області.
За словами Присяжнюка, в Київської області не має розвитку банківська система у зв'язку з тим, що всі банки розташовані в Києві.
"Залучення прямих інвестицій має великі труднощі. Якби область мала свій обласний центр, багато питань вирішувались би інакше", - зазначив губернатор.
Крім того, на його думку, органи державної влади і правоохоронні органи в своїй роботі прив'язані до центральних органів влади. "На сьогоднішній день вони не повною мірою виконують ту роботу, яка потрібна для організації і виконання повною мірою завдань, які ставить президент", - сказав Присяжнюк.
Він також додав, що після його доповіді президент України Віктор Янукович видав указ, яким регулюється призначення представниками центральних органів влади обласних керівників. Зокрема, цим указом забороняється одноосібне їх призначення. За словами Присяжнюка, цей указ діє вже майже тиждень.
Також губернатор повідомив, що у 2009 році бюджет Київської області був недовиконаний на 200 млн. грн.
Губернатор зазначив, що одним з головних завдань керівництва області є подолання наслідків світової економічної кризи.
За матеріалами:
УНІАН
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас