ЄС пропонує посилити фінансове законодавство — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

ЄС пропонує посилити фінансове законодавство

Казна та Політика
281
Уряд Євросоюзу запропонував посилити фінансове законодавство в цілях запобігання бюджетним кризам, які можуть призвести до знецінення єдиної європейської валюти.
Ймовірний пакет заходів передбачає ретельну перевірку витрат країн-членів ЄС до того, як головні фінансові документи надійдуть на затвердження національним парламентам. Крім того, проект передбачає введення значних штрафів за недотримання прийнятих норм.
На думку авторів документу, ця ініціатива сприятиме зміцненню фінансових зв'язків усередині Євросоюзу, а також запобіганню необачних витрат і, як наслідок, збільшенню бюджетного дефіциту.
Нова ініціатива, на думку комісара ЄС з економічних і валютних питань Оллі Рена, забезпечить відповідність обсягів витрат тих або інших країн “цілям Європи”, а також значно зміцнить і розширить економічні і валютні зв'язки усередині союзу.
Тим часом, на думку деяких аналітиків, проект створення європейського стабфонду в розмірі 750 млрд. євро для надання допомоги країнам, що потрапили у важке фінансове становище, призведе до ослаблення контролю над національними економіками, які зможуть збільшувати дефіцит скарбниці і борги, знаючи, що їм у будь-який момент буде надана допомога.
За матеріалами:
K2Kapital
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас