Стросс-Канн пропонує ввести в Європі систему бюджетних трансферів — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Стросс-Канн пропонує ввести в Європі систему бюджетних трансферів

Казна та Політика
262
Директор Міжнародного валютного фонду Домінік Стросс-Канн заявив в інтерв'ю газеті Financial Times, що європейські держави повинні рухатися назустріч подальшій інтеграції в рамках нової системи бюджетної координації між країнами. Глава МВФ запропонував ввести короткострокові фінансові трансферти між урядами єврозони з метою уникнути повторення грецької боргової кризи, що викликала обвалення загальноєвропейського фінансового ринку.
"Те, що вам (країнам ЄС) потрібно, це - суворіший контроль та інструменти, які дозволять організувати переказ коштів з одного регіону в іншій", - цитує видання директора МВФ.
Видання вважає, що ідея Стросс-Канна передбачає розвиток в Європі єдиної системи економічного управління, проте подібні кроки традиційно викликають опір з боку Німеччини, найбільшої економіки Європи. Директор МВФ підкреслив, що має на увазі саме короткострокові бюджетні перекази, а не перманентні угоди, які зобов'яжуть, наприклад, Німеччину "тягнути" обтяжені боргами уряди, схожі до нинішньої Греції і Португалії.
За матеріалами:
K2Kapital
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас