Тріше: ЄЦБ не збирається запускати друкарський станок — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Тріше: ЄЦБ не збирається запускати друкарський станок

Казна та Політика
456
Європейський центральний банк (ЄЦБ) не передбачає додемісії єдиної європейської валюти на тлі кризи в єврозоні і упевнений в майбутньому євро, заявив в середу глава ЄЦБ Жан-Клод Тріше в інтерв'ю французької радіостанції Europe 1. "Ми не змінили грошової політики, ми не включаємо друкарський верстат", - повідомив він.
При цьому Тріше вважає за необхідне підсилити контроль над бюджетною політикою країн єврозони.
В понеділок ЄЦБ оголосив про намір викупити державні облігації країн єврозони. В зв'язку з цим Тріше підкреслив, що "потрібно вміти швидко приймати рішення, які не ставлять під сумнів стабільність цін в короткостроковій перспективі".
На думку лідерів держав єврозони, єдина європейська валюта переживає найважчу кризу з моменту її створення. Курс євро знижується відносно долара через побоювання, що обтяжені боргами європейські країни можуть зіткнутися з серйозними труднощами на шляху скорочення дефіцитів бюджетів.
Лідери країн єврозони за підсумками екстреного саміту в Брюсселі на вихідних оголосили про створення механізму фінансової стабільності, в рамках якого обтяжені боргами країни можуть розраховувати на допомогу партнерів по валютному союзу з фонду екстреної допомоги загальним розміром до 750 млрд євро. Велика частина з цих коштів надаватиметься самими країнами єврозони, також участь у фонді прийме Міжнародний валютний фонд (МВФ).
За матеріалами:
Банки.ру
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас