Нурсултан Назарбаєв може стати лідером нації — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Нурсултан Назарбаєв може стати лідером нації

Казна та Політика
456
В середу, 12 травня, депутати мажиліса - нижньої палати парламенту Казахстану - одноголосно вирішили привласнити президентові країни Нурсултану Назарбаєву статус лідера нації. Для цього законопроект повинні схвалити і члени верхньої палати - сенату.
Крім статусу новий закон передбачає наділення Назарбаєва безпрецедентними повноваженнями, як на посаді президента, так і після відставки, зазначає видання Gazeta.ru. Зокрема, він стає недоторканним, замах на нього вважатиметься терактом, а спотворення фактів його біографії буде кримінальним злочином. Крім того, в разі ухвалення закону недоторканним буде оголошено майно Назарбаєва і членів його родини, що проживають разом з ним, повідомляє "Інтерфакс".
Ініціаторами привласнення президентові країни статусу лідера нації виступила група депутатів. Вони порівняли Назарбаєва з видатними політичними діячами минулого - Джорджем Вашингтоном, Махатмою Ганді і Мустафою Кемалем Ататюрком. Така пропозиція звучала вже в 2009 році, але була неоднозначно сприйнята не лише громадськістю, але і владними структурами, пише далі "Інтерфакс".
За матеріалами:
Deutsche Welle
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас