Льовочкін: Місія МВФ прибуде до Києва на цьому тижні — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Льовочкін: Місія МВФ прибуде до Києва на цьому тижні

Казна та Політика
294
Місія Міжнародного валютного фонду прибуває до України на цьому тижні, і зараз триває інтенсивний діалог. Про це сьогодні на зустрічі із зарубіжними ЗМІ повідомив голова Адміністрації Президента України Сергій Льовочкін, повідомляє радіо "Свобода".
"В Україні прийнятий бюджет. Відповідні зобов'язання виконані. Ми сподіваємося на успіх в переговорах найближчим часом", - сказав він.
За словами Льовочкіна, йдеться про нову угоду про співпрацю з МВФ.
"Стару угоду не було сенсу розглядати, тому що там розмір запозичень не відповідає нашому баченню потреб України в грошах від МВФ", - заявив голова Адміністрації.
Нагадаємо, 29 квітня ц.р. віце-прем'єр-міністр Сергій Тігіпко повідомив, що черговий раунд переговорів про продовження співпраці України з МВФ відбудеться в Києві в першій половині травня. Якщо нова програма співпраці з МВФ буде підписана, то Україна може чекати першого траншу вже в червні.
За його словами, основними питаннями порядку денного травневих зустрічей української делегації з представниками МВФ стане обговорення реалістичності прибуткової частини державного бюджету, збалансування фінансів НАК "Нафтогаз України" і проведення структурних реформ в країні.
Тігіпко зазначив, що під час зустрічей у Вашингтоні сторони обговорили питання продовження співпраці України з Фондом і погодили основну текстову частину угоди про співпрацю. Зокрема, за його словами, йшлося про нову програму співпраці, розраховану на два з половиною роки, за якою Україна може отримати близько 19 млрд дол.
Днем раніше, 28 квітня, заступник директора МВФ Джон Ліпськи за результатами зустрічі з віце-прем'єр-міністром України Тігіпком у Вашингтоні заявив, що на переговорах України з МВФ було досягнуто прогресу в багатьох сферах. Проте, за його словами, низка запитань, у тому числі що стосуються фіскальної сфери і реформ фінансового і інших секторів, вимагають проведення додаткових переговорів.
Раніше повідомлялося, що уряд Миколи Азарова просить МВФ затвердити нову програму stand-by на період з червня 2010 р. по грудень 2012 р., при цьому відмінити програму stand-by, затверджену в листопаді 2008 р., включаючи надання всіх траншів відповідно до цієї програми.
Місія МВФ з 24 березня по 2 квітня перебувала в Україні, де проводила переговори з українським урядом про продовження співпраці.
Обсяг дворічної програми stand-by, що діє для України з листопада 2008 р., складає 16,4 млрд дол., з яких більше 11 млрд дол. виділили трьома траншами. Четвертий транш Україна розраховувала отримати в листопаді 2009 р., проте його так і не надали у зв'язку з політичною нестабільністю в країні і відсутністю бюджету на 2010 р.
За матеріалами:
РБК-Україна
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас