Кабінет міністрів Німеччини схвалив вклад країни у стабілізаційний фонд ЄС — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Кабінет міністрів Німеччини схвалив вклад країни у стабілізаційний фонд ЄС

Казна та Політика
342
Кабінет міністрів Німеччини схвалив вклад країни до фонду у розмірі $1 трлн., призначений для майбутнього порятунку країн-членів ЄС від дефолту і стабілізації поточного курсу євро.
У вівторок на екстреному засіданні німецького уряду було затверджено участь країни в програмі Євросоюзу із стабілізації єдиної валюти. В рамках цієї програми Німеччина надасть кредити і держгарантії на загальну суму до 123 млрд. євро.
Тепер законопроект має бути схвалений німецьким парламентом, слухання в якому з цього питання відбудуться вже сьогодні. Канцлер Німеччини Ангела Меркель назвала даний механізм ЄС абсолютно необхідним для того, щоб стабілізувати євро. В понеділок після затвердження ЄС плану стабілізації світові фондові ринки і курс євро пережили різкий підйом. Проте сьогодні курс знову впав до рівня нижче $1,27.
Тим часом Об'єднання німецьких платників (BdSt) податків звинуватило Ангелу Меркель в ухваленні легковажного рішення про участь Німеччини в стабілізації загальноєвропейської валюти. "Платників податків просто застають зненацька, ставлячи їх перед фактом, що їм доведеться рятувати європейську валюту", - вважає глава BdSt Райнер Хольцнагель.
Держави ЄС загалом зарезервують для стабілізаційного механізму 500 млрд. євро, які можуть бути екстрено виділені у вигляді кредитів проблемним країнам в разі посилення боргової кризи. Ще до 250 млрд. євро можуть надійти по лінії Міжнародного валютного фонду.
За матеріалами:
K2Kapital
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас