Банк Англії собі не зраджує — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Банк Англії собі не зраджує

Казна та Політика
248
Банк Англії в 4-й раз поспіль залишив без змін програму покупки облігацій і значення відсоткової ставки, аби стимулювати відновлення економіки, темпи якого виявилися підірвані недавніми виборами і борговою кризою Греції.
Комітет із монетарної політики, що складається із 9 членів і очолюваний керівником Банку Англії Мервіном Кінгом, зберіг рамки програми скупки бондів на рівні 200 млрд. фунтів (300 млрд. доларів), як і чекали 36 економістів, опитаних Bloomberg News. Також банк залишив значення відсоткової ставки на рівні рекордного мінімуму в 0,5%.
Чутки про формування коаліції 4-й день поспіль не покидають ринки, оскільки за результатами виборів доки незрозуміло, коли і наскільки будуть зменшені витрати, і як це позначиться на економіці в умовах зростаючої інфляції і крихкого і нестабільного відновлення. Це змусило представників Банку Англії перенести терміни свого засідання по ставці, і рішення було прийняте через декілька годин після того, як міністри фінансів Європейських країн досягли угоди про виділення майже 1 трлн. євро для припинення поширення регіональної боргової кризи.
"З екстреним бюджетом доки доведеться трохи почекати, - говорить Девід Оуен, провідний економіст Jeffries Group Inc. у Лондоні. - Проте, очевидно, що наміри найрішучіші, і, швидше за все, монетарна політика залишиться пом'якшеною".
За матеріалами:
Фінмаркет
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас