Тріше побачив ознаки самодостатнього відновлення світової економіки — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Тріше побачив ознаки самодостатнього відновлення світової економіки

Казна та Політика
401
За словами голови Європейського центрального банку, вже немає жодних сумнівів в тому, що світова економіка відновлюється, більш того, позитивна динаміка набирає обертів. Даючи інтерв'ю, як голова всесвітнього економічного форуму в Банку міжнародних розрахунків, Тріше зазначив, що ніхто з учасників форуму не сумнівався в тому, що відновлення світової економіки почалося.
Більше того, ми навіть виявили ознаки його прискорення. Зокрема, дані по країнах, що розвиваються, виявилися кращими за прогнози. "Це підтверджує факт відновлення і появи чинників, які згодом дозволять говорити про самодостатність цього процесу". "Ми як і раніше обачні, оскільки знаємо, що попереду можуть бути сюрпризи, крім того, існує ще чимало чинників ризику", - додав він. "На регіональному рівні процес також протікає нерівномірно, таким чином, можна говорити про "різнорівневе" відновлення".
"Ще один доказ, поза сумнівом, украй важливий на даному етапі - це ризики зростання інфляції у низці країн, зокрема, в тих економіках, де темпи зростання високі", - продовжив він. "Тим часом у багатьох країнах подібні ризики ще не почали виявлятися. Це відноситься в першу чергу до розвинених економік". Банкіри, присутні на форумі, дійшли висновку, що зараз нікому не час почивати на лаврах, потрібно пам'ятати про необхідність тримати інфляційні очікування під контролем - ця наша ключова позиція.
Попри існування негативних і позитивних чинників, що впливають на темпи зростання економік, на глобальному рівні відновлення набуває рис стійкого і самодостатнього, а ризики повторного спаду поступово відходять на другий план. За словами Тріше "позитивні чинники", виявлені на глобальному рівні, присутні і в Єврозоні. Він також додав, що темпи зростання економіки в регіоні відповідатимуть прогнозам міжнародних інститутів.
За матеріалами:
Фінмаркет
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас