На Філіппінах проходять загальні вибори — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

На Філіппінах проходять загальні вибори

Казна та Політика
153
На Філіппінах в понеділок проходять загальні вибори, на яких громадянам країни потрібно обрати новий склад парламенту, депутатів органів влади на місцях, а також нового главу держави, повідомляють інформагентства.
Строк повноважень нинішнього президента Глорії Макапагал Арройо офіційно закінчується 30 червня, і цього дня відбудеться передача влади новообраному голові манільської адміністрації. На вищу державну посаду на Філіппінах претендують дев'ять кандидатів, серед яких визначились чотири фаворити перегонів.
Серед них - 45-річний Гілберто Теодоро, в недавньому минулому міністр оборони Філіппін, висунутий правлячою коаліцією, що складається з партійних блоків "Кампі" і "Лакас-християнські і мусульманські демократи", два впливові конгресмени - 50-річний сенатор Бенігно Акіно і 60-річний крупний бізнесмен і політик Мануель Віллар, а також 72-річний екс-президент Джозеф Естрада, засуджений у 2007 році до довічного ув'язнення за корупцію, а потім амністований в 2009 році.
За голосування стежитимуть міжнародні спостерігачі, яких манільська адміністрація спеціально запросила засвідчити, що вибори будуть вільними від політичного тиску і стануть відкритим волевиявленням громадян. Філіппінська національна поліція перейшла в середу на режим підвищеної готовності у зв'язку з виборами.
Особливістю виборів є те, що вперше у філіппінській історії для підрахунку голосів використовуватиметься автоматизована система.
За матеріалами:
K2Kapital
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас