Перед кризою всі рівні — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Перед кризою всі рівні

Казна та Політика
742
Існуюча непроста економічна ситуація однаково торкнулась всіх країн Об'єднаної Європи - інша справа, що уряди в кожній з них поставились до перших ознак погіршення в економіці по-різному. Люксембург вважається однією з найбагатших країн Європи - можливо, якраз тому, що його уряд вміє передбачати майбутнє.
Як повідомляє люксембурзький сайт editpress.lu, виступаючи в парламенті Великого герцогства прем'єр - міністр країни Jean-ClaudeJuncker проінформував депутатів, що і Люксембургу не обійтися без суворих заходів економії. Прем'єр представив на суд обранців народу програму, що дозволяє отримати збалансований бюджет до 2014 року. "Наша мета - нульовий дефіцит бюджету в 2014 році!" -заявив Jean-Claude Juncker.
За економічними прогнозами, опублікованими Європейською комісією, бюджетний дефіцит Люксембургу повинен досягти рівня 3,5% від валового внутрішнього продукту.
"Потрібно зробити все, аби уникнути можливого надмірного бюджетного дефіциту" застеріг Jean-Claude Juncker.
Він закликав жителів "набратися зовсім трохи мужності", аби затягнути пояси.
Головні запропоновані заходи економії стосуються замороження зарплат державних службовців протягом найближчих трьох років і відміни родинних виплат після досягнення дітьми віку 21 року.
Крім того, ще один захід - це підвищення на 1% розмірів максимальної податкової ставки, яке станеться з 2011 року і складатиме 39%.
Спеціальний кризовий податок у розмірі 0,8% буде введений на всі доходи, зарплати і дивіденди, окрім мінімальних.
Щоб отримати додаткові прибутки, уряд передбачає також підвищення податку солідарності з 2,5% до 4% для родинних пар і підвищення до 6% цього податку для підприємств.
Наступним етапом, запланованим люксембурзьким прем'єр-міністром і головою Єврогрупи єврозони Jean-Claude Juncker, за його словами, є оподаткування бонусів, що виплачуються фінансовим сектором. "Потрібно, аби банки і крупні підприємства зрозуміли, що це не той час, аби виплачувати величезні бонуси", - заявив він в палаті депутатів парламенту Великого герцогства.
У багатьох громадян цієї країни виступ прем'єра зміцнив упевненість, що їх країна омине кризові часи з мінімальними втратами.
За матеріалами:
K2Kapital
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас