Росія витратить на нову базу ЧФ у Новоросійську 3 млрд. доларів — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Росія витратить на нову базу ЧФ у Новоросійську 3 млрд. доларів

Казна та Політика
325
Росія має намір до 2020 року витратити на будівництво нової бази для Чорноморського флоту РФ в Новоросійську 3 млрд. доларів.
Як повідомили УНІАН в прес-службі уряду РФ, про це прем'єр-міністр Росії Володимир Путін сказав під час робочої поїздки до Новоросійська.
Зокрема Путін повідомив, що в рамках прийнятої Федеральної цільової програми до 2020 року на будівництво бази буде виділено 92 млрд. рублів (близько 3 млрд. доларів). Він також повідомив, що до теперішнього часу вже виділено на будівництво 13,5 млрд. рублів (близько 450 млн. доларів).
В свою чергу начальник Спецбуд Росії Микола Аброскін розповів, що програма будівництва, яке ведеться з 2005 року, розрахована на три етапи. Цього року завершується перший етап, другий завершиться в 2016 році, третій, - в 2020 році. Як повідомив Аброскін, на даний момент побудовано три причали, дві частини берегоутворення загальною площею близько 8 га, ведеться будівництво хвилезахисних споруд.
Начальник Спецбуд додав, що вся глибоководна частина робіт буде закінчена в 2011 році. Він зазначив, що при будівництві обгороджування від хвиль застосовуються унікальні технології, які дозволяють підвищити стійкість споруд до гідроударів.
Як повідомляв УНІАН, 21 квітня в Харкові Президент України Віктор Янукович і Президент Росії Дмитро Медведєв підписали угоду між Україною і РФ з питань перебування Чорноморського флоту на території України, яким передбачено базування російської військової бази в Севастополі до 2042 року.
За матеріалами:
УНІАН
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас