Румунія вступить до Шенгену — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Румунія вступить до Шенгену

Казна та Політика
344
Румунія вступить до Шенгенської зони 27 березня 2011 року, заявив міністр внутрішніх справ цієї країни Василе Блага. За його словами, які наводить РИА "Новости" із посиланням на агентство Mediafax, Румунія виконає всі необхідні для вступу до Шенгену процедури до грудня 2010 року.
Румунія- одна з країн, які входять до Євросоюзу, але не до зони Шенгенської угоди, тому в'їзд з румунською візою на територію Шенгенської зони заборонений.
Блага підкреслив, що зміцнення зовнішнього кордону ЄС не перетвориться для молдавських громадян в бар'єр на річці Прут, по якій проходить кордон Румунії і Молдови. "Хочу передати послання нашим братам в Республіці Молдові. Посилення безпеки зовнішніх кордонів ЄС не має на увазі встановлення кордону на річці Прут", - сказав він, додавши, що Румунія встановить на річці спеціальні засоби контролю кордону.
Громадяни Румунії мають права в'їжджати до Молдови без візи. Молдаванам для в'їзду до Румунії віза потрібна. Для жителів прикордонних районів (в межах 50 кілометрів) діє спрощений режим - вони можуть потрапити до Румунії, пред'явивши спеціальний пропуск.
За матеріалами:
РІА Новини
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас