Уоррен Бафет повернув Berkshire Hathaway до прибутку за підсумками І кв. — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Уоррен Бафет повернув Berkshire Hathaway до прибутку за підсумками І кв.

Казна та Політика
357
Чистий прибуток компанії Berkshire Hathaway Inc. під управлінням інвестиційного гуру Уоррена Баффета досяг $3,63 млрд. в I кварталі поточного року проти чистих збитків в $1,53 млрд. за аналогічний минулий період, такі дані містяться в звіті компанії, опублікованому в суботу.
Так, чистий прибуток в перерахунку на одну звичайну акцію в період з січня по березень досяг $1390, проти $1110 роком раніше. Операційний прибуток компанії за результатами I кварталу склав $2,22 млрд., в 2009 році I квартал завершився на рівні $1,7 млрд.
Нагадаємо, за підсумками IV кварталу 2009 року чистий прибуток Berkshire Hathaway склав $3,06 млрд, збільшившись в 26 разів, тоді як за звітний період 2008 року цей показник був зафіксований у розмірі 117 млн. Виручка компанії в останній чверті 2009 року піднялась до $30,2 млрд - зростання в порівнянні з жовтнем-груднем 2008 року склало 23%.
Інвестиційно-страхова компанія Баффета контролює більше 40 підприємств у фінансовому, кондитерському, видавницькому, ювелірному та ін. секторах.
Раніше повідомлялося, що Berkshire Hathaway Inc. очолила список 10 найбільш шанованих американських компаній, згідно з опитуванням Harris Interactive. При цьому, як показало дослідження, суспільство зберігає песимістичне ставлення до стану корпоративного сектора економіки США після жорсткого економічного спаду.
Серед найбільш шанованих компаній Америки виявилися Coca-Cola, Microsoft, Johnson & Johnson, Google, 3M Co, SC Johnson & Son, Intel, Amazon.com і General Mills. До десятки гірших потрапили American International Group, Fannie Mae, Citigroup, Goldman Sachs Group, Chrysler, General Motors, JPMorgan Chase, Bank of America, Delta Air Lines і Freddie Mac, репутація якої стала найгіршою за всю історію подібних опитувань після енергетичної корпорації Enron.
За матеріалами:
K2Kapital
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас