Тимошенко ініціює збір підписів за початок процедури імпічменту Януковичу — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Тимошенко ініціює збір підписів за початок процедури імпічменту Януковичу

Казна та Політика
532
Лідер опозиційних сил Юлія Тимошенко ініціює збір підписів за початок процедури імпічменту Президентові України Віктору Януковичу. Інформація про це рішення опублікована на персональному сайті Тимошенко.
"Я поставила чітке завдання (керівництву обласної організації БЮТ): почати збір підписів кожного депутата ради кожного рівня. По-перше, за заяву проти продовження перебування Чорноморського флоту в Україні, крім того - за початок процедури імпічменту Януковичу, а також за проведення і усунення парламенту якнайскоріше ... Я хочу побачити підписи людей", - заявила Тимошенко сьогодні на прес-конференції в Івано-Франківську.
Тимошенко також закликала депутатів від БЮТ, які працюють в Івано-Франківської області, виступити за висловлення недовіри новому голові обласної державної адміністрації (ОДА) Михайлу Вишиванюку "за його антиукраїнську позицію, яку він не соромиться на Франківщині взагалі вголос проголошувати".
"Залежновід того, хто поставить підписи під цими документами, ми чітко визначатимемо, де команда, на яку можна покластися в ці складні часи, а де є зрадники, яких потрібно просто вже в історію вписати ганебними словами", - підкреслила Тимошенко.
Нагадаємо після підписання Януковичем і Президентом Росії Дмитром Медведєвим договору про пролонгацію перебування російського Чорноморського флоту в Криму на 25 років, партія екс-президента України Віктора Ющенка також заявила про необхідність почати процедуру імпічменту відносно Януковича. Як зазначається в поширеній заяві партії "Наша Україна", Президент, який порушив норми української конституції (ст.17) відносно заборони розміщення на території України іноземних військових баз, "має бути зміщений в порядку імпічменту".
Зазначимо, за Конституцією України, Президент може бути усунений з посади Верховною Радою в порядку імпічменту, в разі зради батьківщині або іншого злочину. В той же час в Основному законі говориться, що ініціювати процедуру імпічменту може більшість від конституційного складу ВР. Остаточне ж рішення про усунення Президента з його посади приймається ВР не менше ніж ¾ від конституційного складу ВР, після перевірки справи Конституційним судом України.
За матеріалами:
РБК-Україна
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас