Пенсії будуть перераховані без заяв або будь-яких документів — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Пенсії будуть перераховані без заяв або будь-яких документів

Казна та Політика
4171
Перерахунок пенсій з урахуванням нових розмірів прожиткового мінімуму буде здійснено за матеріалами пенсійних справ - без надання пенсіонерами заяви або будь-яких додаткових документів, повідомляє прес-служба Міністерства праці та соціальної політики України.
Згідно з постановою від 5 травня, з 1 січня 2010 року буде здійснено перерахунок пенсій, щомісячного довічного утримання, державної соціальної допомоги інвалідам з дитинства та дітям-інвалідам, особам, які не мають права на пенсію та інвалідам, виходячи з розміру прожиткового мінімуму для осіб, які втратили працездатність, встановленого законом про держбюджет-2010, наголошується в прес-релізі.
Пенсійний фонд України зобов'язаний забезпечити нарахування та виплату перерахованого розміру пенсії або допомоги, починаючи з травня 2010 року.
"Вже в травні пенсіонери отримають доплату до нових розмірів пенсій і допомоги за додатковими відомостями за цей місяць", - підкреслюється в прес-релізі.
Згідно з новими нормами, будуть перераховані всі пенсійні виплати, розрахунок яких залежить від розміру прожиткового мінімуму. Це - розміри підвищень до пенсій ветеранам війни та жертвам нацистських переслідувань, додаткова пенсія особам, які постраждали внаслідок Чорнобильської катастрофи, державна соціальна допомога з догляду, розміри надбавок до пенсій донорів, розміри пенсійних виплат шахтарям.
Крім того, будуть перераховані також розміри пенсій, обрахованих відповідно до закону "Про пенсійне забезпечення осіб, звільнених з військової служби, та деяких інших осіб"; розміри пенсій за особливі заслуги; розміри щомісячної доплати до пенсії непрацюючим пенсіонерам, звільненим у зв'язку із закриттям Чорнобильської АЕС.
Крім того, мінімальна пенсійна виплата в травні становитиме 706 грн. Найменша пенсійна виплата у зв'язку з втратою годувальника на двох, а також трьох становитиме 847,2 грн і 1059 грн відповідно.
Всі вищевказані розміри будуть підвищуватися з підвищенням прожиткового мінімуму.
Нові розміри пенсійних виплат оприлюднені на веб-сайті Міністерства праці та соціальної політики України.
За матеріалами:
Інтерфакс-Україна
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас