Парламент Португалії схвалив пакет допомоги Греції розміром більше 2 млрд євро — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Парламент Португалії схвалив пакет допомоги Греції розміром більше 2 млрд євро

Казна та Політика
250
Парламент Португалії схвалив пакет допомоги Греції розміром трохи більше 2 млрд євро, повідомляє РБК із посиланням на Associated Press.
Прем'єр-міністр країни Жозе Сократеш заявив, що Португалія, як і всі інші країни єврозони, повинні боротися за єдину європейську валюту, додавши, що в цілому португальська економіка сповна конкурентоспроможна.
Рішення було прийняте, не дивлячись на те, що країна вважається найбільш економічно відсталою в Євросоюзі, і багато експертів сумніваються, що вона зможе обслуговувати власний державний борг (цього року Португалії належить виплатити 20 млрд євро).
Разом з тим спред між португальськими і еталонними німецькими облігаціями помітно зріс, тому країна зможе позичати кошти на світових ринках під 6,2% річних, і це найвища відсоткова ставка з 1997р.
Раніше міжнародне рейтингове агентство Moody's помістило рейтинги державних облігацій Португалії на рівні Аа2 в список на можливий перегляд з можливим зниженням. Більше того, вона увійшла до списку країн, якої, за прогнозами того ж агентства, може торкнутись "грецька" криза.
За матеріалами:
РБК-Україна
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас