S&P, Moody's не мають наміру міняти рейтинги Великобританії у зв'язку з результатами виборів — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

S&P, Moody's не мають наміру міняти рейтинги Великобританії у зв'язку з результатами виборів

Казна та Політика
231
Міжнародні рейтингові агентства Standard & Poor's 500 і Moody's не мають наміру міняти рейтинг Великобританії ("AAA") незалежно від результатів загальних виборів.
Як повідомлялося раніше, британські консерватори упевнено випереджають суперників на парламентських виборах, але вже напевно не зможуть отримати абсолютну більшість місць.
За останніми даними, відомі 616 з 650 вибраних членів парламенту. В Консервативної партії поки 291 місце, у лейбористів - 247 місць, у ліберальних демократів - 51 місце.
Для отримання абсолютної більшості в Палаті общин необхідно отримати мінімум 326 місць. Таким чином, вже зрозуміло, що новий уряд Великобританії буде коаліційним.
"Склад уряду сам по собі не є рейтинговим чинником, - сказано в повідомленні S&P. - Ми сфокусовані на тому, чи зможе фінансовий план уряду, який буде оприлюднений в обумовлений термін, забезпечити зниження боргового навантаження держави в середньостроковій перспективі".
S&P зберегло "негативний" прогноз по рейтингу Великобританії. Агентство прийме рішення щодо рейтингу до кінця цього року після публікації середньострокової фінансової програми уряду.
Аналітики Moody's відзначають, що результат парламентських виборів не становить загрози для рейтингу Великобританії.
"Відсутність однопартійної більшості не обов'язково повинна ослабити здібність або прагнення уряду до стабілізації рівня держборгу найближчими роками", - йдеться в повідомленні Moody's.
Moody's зберігає "стабільний" прогноз для рейтингу Великобританії.
За матеріалами:
Інтерфакс-Україна
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас