Мінекономіки обмежило рентабельність оренди торгових площ — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Мінекономіки обмежило рентабельність оренди торгових площ

Казна та Політика
383
Міністерство економіки встановило рентабельність цін на орендну плату за торговельні приміщення на рівні 20%.
Про це повідомила прес-служба Мінекономіки.
За повідомленням, наказом Мінекономіки, що набуло чинності в квітні 2010 року, рентабельність надання в оренду торговельного приміщення не повинна перевищувати 20%, а нормативи рентабельності встановлюються Радою міністрів Автономної Республіки Крим, обласними, Київською і Севастопольською міськими державними адміністраціями.
За словами міністра економіки Василя Цушка, для протидії зростанню цін в нинішніх умовах державі необхідно не допускати необґрунтованого завищення ставок оренди. "В більшості випадків ціна на оренду торговельного місця - це питання ефективності управління комунальною власністю", - цитує міністра прес-служба.
Як зазначає прес-служба відомства, Мінекономіки забезпечує місцеву владу всім необхідним інструментарієм, щоб не допускати завищення орендних ставок на торговельних місцях. "На прохання міністерства Держінспекція з контролю за цінами проводить перевірки на предмет обґрунтованості цін з оренди торговельних місць на ринках", - наголошується у повідомленні.
"За перший квартал 2010 року був перевірений 101 суб'єкт господарювання, і в 77 з них були виявлені порушення, а санкцій за цей час набралось на суму понад 27 млн гривень", - повідомляє прес-служба.
Як зазначалось раніше, орендні ставки на торговельні площі в Києві зростуть на 50%, або на 29 доларів до 87 доларів/кв. м на місяць до кінця 2010 року.
За матеріалами:
Українські Новини
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас