Відтік коштів із фондів європейських акцій за тиждень перевищив 2 млрд дол — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Відтік коштів із фондів європейських акцій за тиждень перевищив 2 млрд дол

Казна та Політика
278
Відтік коштів із фондів, котрі інвестують в європейські акції, перевищив $2 млрд в перший тиждень травня, що є максимальним обсягом за рік, оскільки інвестори побоюються поширення грецької кризи на інші країни єврозони, говориться в звіті EPFR Global.
"Збиток, якого фінансові проблеми Греції можуть завдати балансам банків, перспективам зростання Європи і доступності кредитування на ринках облігацій для суверенних емітентів, не давав інвесторам розслабитися в перший тиждень травня", - наголошується в документі.
Зведений фондовий індекс Європи Stoxx 600 впав на 1,5% після трьох днів зниження, сукупна ринкова капіталізація компаній індексу зменшилась на 340 млрд євро. Показник зменшився на 11% з максимуму цього року, зафіксованого 15 квітня, на побоюваннях, що фінансову допомогу доведеться виділяти не лише Греції, але і Іспанії з Португалією.
Тривав помірний відтік капіталу з фондів, що інвестують в ринок акцій Китаю, на тлі заходів влади КНР із обмеження спекуляцій на ринку нерухомості. Обсяг вилучень із інвесткомпаній, зацікавлених в латиноамериканських акціях, досяг максимуму за 45 тижнів.
Разом з тим надходження коштів до сировинних фондів за тиждень, що завершився 5 травня, був рекордним - $1,4 млрд.
За матеріалами:
Інтерфакс-Україна
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас