Меркель і Саркозі вимагають зробити висновки із кризи в Греції — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Меркель і Саркозі вимагають зробити висновки із кризи в Греції

Казна та Політика
860
Німеччина і Франція закликали інші країни єврозони вже під час призначеного на п'ятницю, 7 травня, позачергового саміту прийняти заходи із попередження повторення криз, подібних грецькій, повідомляє агентство dpa. Недостатньо цю кризу лише подолати, необхідно уникнути подібного в майбутньому, говориться в опублікованому 6 травня спільному листі федерального канцлера Ангели Меркель і президента Франції Ніколя Саркозі.
Лідери двох країн закликали посилити контроль над бюджетною політикою, передбачити санкції за надмірно високий дефіцит держбюджету, поліпшити координування економічної політики країн зони євро і зробити можливою процедуру банкрутства банків, що ослабли. Меркель і Саркозі також висловилися за створення власного незалежного європейського рейтингового агентства.
Між тим Європейський Центробанк, всупереч очікуванням, не прийняв жодних додаткових заходів із надання допомоги Греції. Президент Центробанку Жан-Клод Тріше заявив в Лісабоні 6 травня, що питання про пряму покупку грецьких державних облігацій не обговорювалося, повідомляє агентство DAPD.
За матеріалами:
Deutsche Welle
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас