Парламентські вибори у Великобританії обростають скандальними подробицями — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Парламентські вибори у Великобританії обростають скандальними подробицями

Казна та Політика
845
Прем'єр-міністр Великобританії Гордон Браун заявив, що необхідно провести розслідування хаосу на виборчих дільницях країни, внаслідок якого сотні жителів Сполученого Королівства не змогли проголосувати за своїх кандидатів на парламентських виборах, повідомляє РБК із посиланням на телеканал Sky.
В Лондоні, Шеффілді, Манчестері та Ліверпулі біля виборчих дільниць виникли гігантські черги. Не всі із бажаючих змогли проголосувати.. Лише у одному з районів Манчестера таких нещасливців виявилося близько 200.
Очевидці заявляють, що в лондонському районі Хекні деяким громадянам довелося провести в черзі по півтори години і все одно вони не потрапили на дільниці. У результаті невдоволені виборці влаштували акцію протесту, втрутитися в проведення якої довелося місцевій поліції.
Керівництво виборчої комісії не стало брати на себе відповідальність за те, що сталося на виборах і відмовилося йти у відставку. За словами глави ЦВК Джені Уотсон, голосувати треба до 22 годин, а після цього часу робити цього не можна. "Навіть якщо виборець вже зайшов усередину", - сказала вона.
Цікаво, що критиці нинішні вибори піддали як правлячі лейбористи, так і консерватори, які претендують на владу.
За попередніми даними, перше місце на виборах зайняла Консервативна партія, яка, проте, не отримала більшості, а тому буде змушена створювати коаліцію.
За матеріалами:
РБК-Україна
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас