Бернанке обіцяє зробити органи регулювання більш відкритими і публічними — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Бернанке обіцяє зробити органи регулювання більш відкритими і публічними

Казна та Політика
229
Глава Федеральної резервної системи (ФРС) США Бен Бернанке обіцяє зробити регулюючі органи відкритішими і публічними.
Як зазначається у його промові, підготовленій до виступу на конференції Федерального резервного банку Чикаго, торішні стрес-тести банківської системи були успішними зокрема завдяки тому, що їх результати були розкриті публічно.
"Ми оцінюємо цей урок з точки зору майбутньої політики розкриття інформації", - заявляє глава ФРС в тексті промови, опублікованої прес-службою Центробанку.
Традиційно регулятори вважали, що конфіденційність лише підсилює бажання регульованих інститутів співпрацювати з наглядовими органами і зменшує ризики, пов'язані з оприлюдненням чутливої для ринку інформації. "Проте у відповідному контексті розкриття більшої інформації про стан як окремих банків, так і банківської системи в цілому має розглядатися як один із заходів зміцнення довіри", - вважає Бернанке. За його словами, ФРС продовжить вивчати можливості для розширення тієї інформації, яку регулятори можуть розголошувати.
У 2009 році американський уряд спільно із Федеральним резервом провів стрес-тести 19 найбільших фінансових інститутів США з метою моделювання можливих сценаріїв подальших банківських збитків залежно від економічних умов. Тоді було прийнято рішення оприлюднити результати стрес-тестів, хоча відомо, що багато банків були проти, побоюючись, що змучені рецесією інвестори і вкладники можуть занадто сильно відреагувати на висновки регуляторів.
Федеральна резервна система США традиційно вважається однією із найбільш закритих і одночасно наймогутніших урядових організацій, що породило безліч "теорій" конспірації, в яких незмінно фігурує відомство Бернанке.
За матеріалами:
Банки.ру
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас