Гейтнер: У фінансовій кризі винен конгрес США — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Гейтнер: У фінансовій кризі винен конгрес США

Казна та Політика
1014
Міністр фінансів США Тімоті Гейтнер поклав частину відповідальності за фінансову кризу на конгрес, який не зміг вчасно наділити регуляторів достатніми повноваженнями по контролю за ризиками у фінансовій системі. З відповідними заявами він виступив в четвер на черговому слуханні Комісії з розслідування причин фінансової кризи у Вашингтоні.
За словами Гейтнера, фінансові регулятори стежили за станом "традиційної" банківської системи, проте не мали належних повноважень із контролю за так званою "тіньовою", або паралельною, банківською системою, в надрах якої і зародилася фінансова криза, передає Reuters.
"Федеральний резерв не мав законодавчих повноважень встановлювати і контролювати норми достатності капіталу відносно крупних інститутів окрім банківських холдингових компаній, відносно інвестиційних банків, диверсифікованих фінансових інститутів, таких як AIG, і, нарешті, сотень інших небанківських фінансових установ, які конкурували на ниві іпотечного, споживчого і бізнес-кредитування", - сказав, зокрема, Гейтнер.
"Комісія з цінних паперів і бірж (SEC) не мала легальних повноважень встановлювати і контролювати дотримання вимог до капіталу на консолідованій основі для всього масиву діяльності інвестбанків", - продовжив міністр фінансів.
"Історія нинішньої кризи повна прикладів, коли регулятори не змогли використати повноваження, які були у них заздалегідь, із заборони ризиків у системі. Проте основною причиною кризи став той факт, що регуляторам не були надані законодавчі повноваження із обмеження ризиків у паралельній фінансовій системі", - підкреслив Гейтнер. Він також заявив, що в конгресу США є шанс надолужити прогаяне: для цього законодавцям необхідно будь-що схвалити запропоновану Білим домом реформу системи фінансового регулювання.
За матеріалами:
Банки.ру
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас