Томенко: Бюджет-2010 дає перевагу містам південного Сходу — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Томенко: Бюджет-2010 дає перевагу містам південного Сходу

Казна та Політика
458
Прийнятий правлячою коаліцією державний бюджет на 2010 рік нівелює повноваження місцевого самоврядування.
Про це заявив заступник голови Верховної Ради України бютівець Микола Томенко при обговоренні державного бюджету на 2010 рік на засіданні опозиційного уряду.
"Такого централізованого бюджету, який фактично нівелює місцеве самоврядування, давно не було в Україні", - відзначив Томенко, додавши, що "лише 20% із ста залишається для розподілу органам місцевого самоврядування ".
Як повідомляє прес-служба віце-спікера, другою проблемою, окрім централізації бюджету, Томенко назвав незрозумілий принцип дотації містам з центрального бюджету, відзначивши, що перевага надається містам Сходу і Півдня, передусім Донбасу.
В якості прикладу Томенко навів першу п'ятірку міст по величині сум дотації з центрального бюджету: Макіївка, Кривий Ріг, Херсон, Одеса, Горлівка. "У цій п'ятірці ми бачимо два не обласні міста Донецької області (Макіївка і Горлівка), в той же час взагалі немає жодного міста Центральної або Західної України", - підкреслив Томенко.
За його словами, "цей приклад (піклуватися, перш за все, про "свої" міста, а потім вже про решту України) ще раз підтверджує принцип діяльності команди президента: "піклуватися лише про тих громадян, які є виборцями Віктора Януковича".
Окремо віце-спікер акцентував увагу на істотних витратах на утримання структур влади, зокрема, діяльності президента і Кабінету Міністрів. "Ми бачимо істотне збільшення витрат на спеціальне медичне обслуговування високопоставлених осіб, на розширення лікувально-оздоровчої бази, на утримання президентських резиденцій тощо", - сказав він. В той же час Томенко відзначив відсутність істотного підвищення коштів на гуманітарні проекти.
За матеріалами:
Фокус
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас