Один із київських ЖЕКів погрожує арештувати квартири боржників за житлкомпослуги — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Один із київських ЖЕКів погрожує арештувати квартири боржників за житлкомпослуги

Казна та Політика
409
У Києві почалися перші судові процеси проти боржників за комунальні послуги, повідомляє "Багнет".
Зокрема, житлово-будівельний кооператив "Вимпел", котрий обслуговує громадян по вул. Шамрила, 21, у Шевченківському районі столиці, ініціював судовий позов проти певних неплатників за комунальні послуги.
Як повідомляють мешканці, проти яких кооператив почав судовий розгляд, голова правління погрожує неплатникам конфіскацією квартир.
Однак, як пише видання, заборгованість мешканців становить близько 50 тисяч гривень. За даними компанії SV Development, вартість житла за останніми підрахунками фахівців в Шевченківському районі складає $2254/1 кв.м. Таким чином, при продажі квартир боржників можна заробити майже $300000.
За словами адвоката одногоі з відповідачів Анастасії Московенко, не виключено, що глава ЖК просто намагається натиснути на відповідачів і банально їх залякує.
Водночас, за словами боржників, голова ЖК не йде на компроміс і не вірить заявам мешканців, що вони найближчим часом всю заборгованість виплатять.
Видання зазначає, що якщо ситуація вийде з-під контролю правового поля, жителі планують звертатися до правоохоронних органів.
Нагадаємо, в січні київська влада придумала новий спосіб боротьби із боржниками за жилкомпослуги. Так, ЖЕКи подаватимуть позови до суду на боржників.. За словами начальника розрахункового центру столиці Станіслава Каплуненка, в разі, якщо ЖЕКи виграють, то виконавча служба автоматом подаватиме дані в ДАІ, ОВІР і до прикордонної служби. Ті, у свою чергу, заарештують їх машини і квартири, а також не пустять за кордон.
За матеріалами:
Корреспондент.net
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас