Туск просить політиків не спекулювати на катастрофі Ту-154 — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Туск просить політиків не спекулювати на катастрофі Ту-154

323
Прем'єр-міністр Польщі Дональд Туск закликав політиків не робити з катастрофи Ту-154 під Смоленськом інструмент політичної боротьби у зв'язку з наближенням президентських виборів, які заплановані на 20 червня. Так він прокоментував резолюцію опозиційної партії "Право і справедливість" із закликом до прем'єра вимагати від влади Росії передачі справи за фактом катастрофи під Смоленськом, передає РІА Новості із посиланням на польські ЗМІ.
За його словами, два окремі слідства - російське і польське - є "оптимальною формулою".
"Ґрунтуючись на міжнародному і національному праві, ми встановили, що слідство проводять незалежно дві прокуратури - російська і польська. З польського боку воно є повністю автономним", - відзначив польський прем'єр.
Він також повідомив, що Польща має "постійний і безперервний доступ до діяльності з боку Росії".
Нагадаємо, польський урядовий літак Ту-154 розбився 10 квітня під Смоленськом. На борту лайнера були президент Польщі Лех Качиньський з дружиною і декілька вищих посадових осіб країни. Всього - 96 осіб. Не вижив ніхто.
Росія і Польща спільно розслідують причини і обставини авіакатастрофи, але в той же час польська військова прокуратура проводить власне розслідування.
За матеріалами:
РІА Новини
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас