"Газпром" хоче вийти на ринок газомоторного палива України — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

"Газпром" хоче вийти на ринок газомоторного палива України

Енергетика
241
"Газпром" задумався над виходом на український ринок газомоторного палива, який вважається одним з найбільших в СНД.
Компанія "Газпром збут Україна" оголосила запит котирувань на право укладення договору на розробку фінансово-економічного обґрунтування придбання АГНКС на території України, а також на підготовку бізнес-плану проекту створення і розвитку інфраструктури реалізації на території України стислого газу.
Максимальна сума контракту по двох договорах складає близько $220 тис. Серед вимог до учасників: робота на ринку надання консультаційних послуг не менше 7 років, мати "успішний досвід надання послуг підприємствам нафтогазової галузі".
Українська мережа АГНКС налічує понад 190 станцій для заправки компримованим природним газом. Згідно з даними компанії "Сумигазмаш", яка виробляє АГНКС, в Україні газомоторне паливо використовують близько 100 тис. автомобілів, які споживають близько 0,55 млрд кубометрів на рік.
Зріджений вуглеводневий газ (ЗВГ) як моторне паливо реалізується в Україні приблизно на 1,5 тис. АЗС. У 2009 році цієї категорії споживачів було реалізовано 350-400 тис. тонн ЗВГ.
"Газпром збут Україна" зареєстрована в квітні 2008 року. У 2009 році компанія поставила українським промисловим споживачам 2,1 млрд кубометрів природного газу. У 2010 році компанія розраховує поставити українським промпідприємствам 3-3,5 млрд кубометрів газу, при цьому в першому кварталі поточного року "Газпром збут Україна" поставив близько 900 млн кубометрів газу. Нещодавно Національна комісія регулювання електроенергетики України видала трейдеру ліцензію на 5 років на постачання на місцевому ринку до 7,5 млрд кубометрів газу на рік.
За матеріалами:
Інтерфакс-Україна
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас