ЄС встановив граничну компенсацію за загублений багаж — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

ЄС встановив граничну компенсацію за загублений багаж

235
Пасажири авіакомпаній не зможуть вимагати від перевізників більше 1134,71 євро за загублений або пошкоджений багаж. Такі правила встановив Європейський суд в Люксембургу, повідомляє AFP. Вказана сума включає як матеріальний, так і нематеріальний збиток, відзначили в суді.
Суд почав розглядати справу про компенсації після того, як іспанський пасажир зажадав від авіакомпанії повернути 2700 євро і "нематеріальний збиток" в 500 євро, заподіяний йому втратою багажу. Спочатку позов був поданий до суду міста Барселона, але той переправив його у вищу інстанцію.
Сума, що фігурує у вердикті Люксембурзького суду, вийшла некруглою, оскільки суд оцінив збиток в спеціальних правах запозичення (SDR), штучному платіжному засобі, що емітується МВФ. У цьому платіжному засобі збиток оцінений в тисячу SDR.
Агентство Dow Jones відзначає, що рішення суду в основному на руку авіакомпаніям, а не пасажирам. Раніше перевізники стверджували, що частіше правила щодо компенсаціяй враховують інтереси пасажирів.
За даними Європейської Комісії на середину 2009 року, щодня в світі втрачається близько 90 тисяч сумок, а в Європі - близько 10 тисяч.
За матеріалами:
Лента.РУ
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас