У ЄС сподіваються, що Україна схвалить законодавство про газовий ринок для вступу до Енергетичного співтовариства — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

У ЄС сподіваються, що Україна схвалить законодавство про газовий ринок для вступу до Енергетичного співтовариства

Енергетика
300
Європейська комісія сподівається, що Україна схвалить законодавство про газовий ринок для вступу до Енергетичного співтовариства. Про це заявила представник виконавчої влади Євросоюзу Марлін Холзнер.
"Ми підтримали членство України в Енергетичному співтоваристві, проте для цього вона повинна схвалити нове законодавство про ринок газу. Оскільки в Україні новий уряд, цього поки не було зроблено", - сказала вона.
"Ми переконані, що це станеться в найближчому майбутньому", - додала М.Холзнер.
Вона також нагадала, що сама угода про членство в Енергетичному співтоваристві має також бути ратифікована українським парламентом.
Як повідомлялося, 18 грудня 2009 року Рада міністрів Енергетичного співтовариства схвалила приєднання України і Молдови до цієї організації.
Остаточне приєднання цих двох країн відбудеться після того, як вони здолають розбіжності, які залишаються між їх законодавством і законодавством ЄС про газовий ринок, а також проведуть необхідні процедури з ратифікації приєднання.
Довідка. Угода про Енергетичне співтовариство була підписана в жовтні 2005 року в Афінах і набрала чинності 1 липня 2006 року. На сьогоднішній день до угоди приєдналися 14 країни-членів ЄС і 7 країн Західних Балкан. Грузія, Молдова, Туреччина і Україна мають статус спостерігачів. Енергетичне співтовариство створене для поширення досвіду внутрішнього енергетичного ринку ЄС на Південно-Східну Європу і сприяння залученню інвестицій в енергетичну галузь країн-учасниць угоди.
За матеріалами:
УНІАН
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас