Компанію BP попереджали про катастрофу ще п'ять років тому — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Компанію BP попереджали про катастрофу ще п'ять років тому

1453
Британські інспектори ще п'ять років тому попереджали нафтовидобувну компанію BP про небезпеку використання ключового елементу безпеки буріння на установці в Північному морі, яка належить компанії Transocean, несправність якого, ймовірно, стала причиною загибелі 11 робітників на платформі Deepwater Horizon і розливу нафти в Мексиканській затоці, повідомляє газета The Daily Telegraph.
В своєму звіті від 2005 року головний інженер з техніки безпеки праці повідомляв, що видалена панель управління противикидним превентором на буровій установці Transocean Rather "встановлена не в належному порядку і перебуває в незадовільному робочому стані".
Оператор бурової установки, компанія Transocean, також отримувала зауваження з боку британських контролюючих органів в 2006 році з приводу ненадійності інструментів виміру тиску нафти в противикидному превенторі. Суть претензій полягала в тому, що ці інструменти підходять для стандартного буріння і не надійні при глибоководному бурінні, яке велося в Мексиканській затоці. Проте тоді жодних подальших дій з боку влади так і не було зроблено.
На думку британського видання, інформація про те, що Transocean і BP були повідомлені про несправності систем безпеки задовго до трагедії, загрожує в багато разів збільшити розмір претензій по судових позовах до компаній.
За матеріалами:
K2Kapital
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас