Голова ФРБ Бостона: Економіці США належить пройти довгий шлях до відновлення — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Голова ФРБ Бостона: Економіці США належить пройти довгий шлях до відновлення

298
Економіка США демонструє ознаки поліпшення, але ще потрібно пройти довгий шлях до остаточного відновлення, й ультранизькі відсотковіставки як і раніше необхідні, вважає президент Федерального резервного банку Бостона Ерік Розенгрен.
Розенгрен заявив в своїй промові в нью-йоркському університеті, що навіть при позитивних останніх економічних даних, економіка залишається уразливою до негативних шоків. Він сказав, що згоден з прогнозистами, які чекають зниження темпів інфляції або навіть дефляції найближчим часом.
"Враховуючи стабільні інфляційні очікування, темпи базової інфляції, що знижуються, і значний надлишок потужностей в економіці, м'яка грошово-кредитна політика як і раніше відповідає ситуації", - зазначив Розенгрен.
Розенгрен застеріг від передчасних дій ФРС. "Я просто скажу, що швидкий перехід до жорсткої податково-бюджетної політики, як і швидка нівеляція грошово-кредитної стимул-реакції, звичайно, можуть значно збільшити той відрізок часу, який піде на те, аби досягти повної зайнятості", - сказав він.
"Навіть при швидкому зростанні економіки, спровокованому м'якою грошово-кредитною політикою і стимулюючою податково-бюджетною політикою, ймовірно, пройдуть роки, перш ніж ми наблизимося до докризового зростання і рівня інфляції", - заявив глава ФРБ Бостона.
За матеріалами:
K2Kapital
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас