Nord Stream AG розпочне експорт газу до Німеччині наприкінці 2011 року — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Nord Stream AG розпочне експорт газу до Німеччині наприкінці 2011 року

Енергетика
335
Компанія Nord Stream AG, оператор проекту будівництва однойменного газопроводу, планує в кінці 2011 року почати перші експортні постачання газу до Німеччини, повідомив технічний директор Nord Stream AG Сергій Сердюков в інтерв'ю корпоративному журналу "Газпрому", повідомляє РИА Новости.
"Ми починаємо прокладання першої гілки на початку квітня і завершимо її в середині наступного року. Таким чином, газ піде з Росії до Німеччини наприкінці 2011 року", - сказав він.
За словами Сердюкова, в 2011 році Nord Stream AG почне спорудження другої гілки газогону, яке передбачається завершити до літа 2012 роки.
"До жовтня вона (друга гілка Nord Stream) вже буде підготовлена до експлуатації. Таким чином, ввести в дію її планується рівно через рік після першої", - підкреслив він.
Одже, оператор має намір реалізовувати проект відповідно із графіком.
Сердюков зазначив, що Nord Stream AG не розглядає можливість реалізації супутніх спорудженню газопроводу проектів, таких як прокладка оптоволоконних кабелів.
"Проект вже пройшов міжнародну процедуру в рамках Конвенції Еспо і отримав дозволи від п'яти країн Балтійського моря у такому вигляді, як він представлений зараз. Якісь інші інсталяції можуть бути реалізовані лише в рамках інших проектів і зажадають окремих міжнародних узгоджень", - пояснив він.
Акціонерами Nord Stream AG є російський "Газпром" - 51% акцій, німецькі Wintershall Holding і E.ON Ruhrgas - по 20% акцій, а також нідерландська Gasunie - 9% акцій. Незабаром очікується входження в проект французької GDF Suez, її частка складе 9%.
Газогін Nord Stream, довжиною близько 1,2 тисяч кілометрів - принципово новий маршрут експорту російського газу до Європи. Газопровід буде прокладений по дну Балтійського моря від Виборга (Росія) до Грайфсвальда (Німеччина). Запуск першої гілки пропускною спроможністю 27,5 мільярда кубометрів газу на рік заплановано на вересень 2011 року. Будівництво другої гілки дозволить збільшити потужність Nord Stream до 55 мільярдів кубометрів на рік, її введення заплановане на жовтень 2012 року.
За матеріалами:
РІА Новини
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас