Експерт: Зростання акцій поновиться після зниження ризиків у Європі — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Експерт: Зростання акцій поновиться після зниження ризиків у Європі

Фондовий ринок
446
Український фондовий ринок в середу, 5 травня, впав на зовнішньому негативному тлі.
Про це повідомив стратег компанії Astrum Investment Management Костянтин Литвин.
Він нагадав, що європейські і російські акції, а також сировина впали в середу через сильне падіння євро на хвилюваннях, що Іспанія стане наступною після Греції країною, яка проситиме допомоги у ЄС і МВФ. Євро впав з 1,31 до 1,28 дол./євро на зростанні суверенних ризиків у єврозоні. Ціни на нафту впали на 2,5% після зниження на 4% у вівторок. У глибоких мінусах знаходились промислові метали, нікель подешевшав більше 12%.
Литвин зазначив, що на такому зовнішньому тлі індекси Української біржі і ПФТС також впали. Розпродажі проходили на низьких обсягах, частково через те, що багато трейдерів знаходяться у відпустці на цьому тижні. Об'єм торгів на УБ склав 58 млн. грн. Компоненти індексу УБ втратили від 4% до 9%. Лідерами падіння стали акції банківського сектора: "Райффайзен банк Аваль" (-9%), банк "Форум" (-9%).
За словами стратега, короткостроковий тренд на фондовому ринку, безумовно, змінився на низхідний, проте середньостроковий як і раніше залишається висхідним. Тому Литвин рекомендує діждатися стабілізації на фондовому ринку і купувати акції після поточних змін. Він підкреслив, що американський ринок в даний час тримається досить добре, і, швидше за все, зростання поновиться, як тільки суверенні ризики в Європі почнуть знижуватися.
Як повідомляв УНІАН, індекс ПФТС за підсумками торгів в середу, 5 травня, знизився на 2,01% - до 991,90 пункти. Індекс Української біржі впав на 5,67% - до 2407,14 пунктів.
За матеріалами:
Finance.ua
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас