Supatcha Resources має намір купити права на копальню золота "Майське" в Україні — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Supatcha Resources має намір купити права на копальню золота "Майське" в Україні

Банківські метали
858
Supatcha Resources Inc. (Денвер, Колорадо, США) підписала лист про наміри з придбання 98% інтересу в заявленій до гірничопромислової розробки золотій копальні "Майскоє" в Савранському районі Одеської області, говориться в повідомленні американської компанії.
"Умови угоди включають сплату власникові прав $3,5 млн, з яких $0,2 млн буде сплачено як безповоротний депозит, тоді як сума, що залишилася, буде сплачена в 45-денний термін після підписання листа про наміри, після чого Supatcha отримає 98% родовищ (включаючи все капітальне устаткування)", - говориться в документі.
Supatcha також погодилася додатково інвестувати в розширення операцій на родовище $2,8 млн у наступному році.
Крім того домовленості передбачають 45-денний період для проведення due diligence, протягом якого Supatcha виконає додаткові дослідження зразків і обмежену програму діамантового буріння.
На думку головного геологічного радника американської компанії Андрія Ясинського, в разі цього придбання Supatcha стане важливою компанією в Україні.
"Ми вважаємо, що копальня і оброблювальний завод можуть бути розширені в 2010 році", - зазначив він, вказавши також серед переваг можливість видобутку відкритим способом.
"Ми чекаємо з нетерпінням завершення агресивної програми буріння для визначення розмірів системи мінералізації", - сказав Ясинський.
Supatcha нагадує, що родовище досліджувалося різними компаніями, початкове буріння було виконане в 1999 році і визначило мінералізацію золота.
В повідомленні вказується, що лист про наміри був підписаний з Derzhnagldo Polymetals, хоча геологічна інформація про "Майське" родовище золота була передана в статутний капітал ЗАТ "Державна акціонерна компанія "Українські поліметали", створеного в 1998 році з метою реалізації держпрограм "Золото України" і "Титан України". Статутний капітал компанії становить 629 млн грн.
В травні 2008 року Мінпромполітики, яке з 2007 року управляє "Українськими поліметалами", вирішило ліквідовувати ЗАТ, проте в жовтні того ж року відмінило цей наказ.
Supatcha Resources Inc. позиціонує себе як компанія із розвідки золота, націлена на покупку і розвиток активів в Україні. До останнього часу Supatcha не вела активної операційної діяльності.
В початку квітня Supatcha повідомила про покупку 90% Poltavas Capital Management Ltd. (Британські Віргінські о-ви), яка, у свою чергу, після закриття операції володітиме українською компанією "Золоті ворота", що має дозволи Мінприроди на роботу на Барльовському і Виноградівському родовищах золота. Supatcha заплатить $7,5 млн і випустить на користь продавців 500 тис. акцій (4,1% від існуючої їх кількості).
Тоді ж Supatcha підписала угоду з Melco Investments Ltd. про отримання дворічного боргового фінансування з можливістю конвертації в акції на загальну суму $10 млн для розробки родовищ золота в Україні.
За матеріалами:
Інтерфакс-Україна
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас