Прокуратура Криму з початку року скасувала 357 незаконних земельних рішень — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Прокуратура Криму з початку року скасувала 357 незаконних земельних рішень

288
З початку 2010 року органи прокуратури Криму скасували 357 незаконних рішень з розпорядження земельними ресурсами. Про це повідомили в прес-службі прокуратури АРК.
Згідно з повідомленням, задоволено 357 протестів, внесених наглядовим відомством впродовж січня-березня 2010 року на рішення і дії органів влади, місцевого самоврядування, контролюючих органів. Зокрема, по протестах прокурора в Раздольненському районі скасовано 17 розпоряджень місцевої держадміністрації про виділення громадянам ділянок для ведення індивідуального сільського господарства в двокілометровій зоні Чорного моря і в охоронній зоні Регіонального ландшафтного парку "Бакальська коса".
Крім того, порушено кримінальні справи за фактами незаконного виділення земель на території Привітненської сільради м. Алушта у межах курорту "Канакська балка" (0,5 га вартістю 6,3 млн. грн.), Алупкінської міськради за рахунок земель оздоровчого призначення санаторію ім. Боброва (0,6 га вартістю 140 тис. грн.), Корєїзської селищної ради м. Ялта під парком-пам'ятником "Місхорський" (0,13 га вартістю 570 тис. грн.), Коктебельської селищної ради м. Феодосія із земель НДІ аеропружних систем (0,24 га вартістю 1,67 млн. грн.).
Перевірками встановлені факти самовільного заняття земель площею 80 га і 100 га на території регіону Феодосії і Ленінського району, які використовувалися підприємствами для вирощування сільськогосподарських культур. Заподіяний цими діями збиток оцінюється в 120 тис. грн. і 114 тис. грн. відповідно.
В цілому в поточному році органи прокуратури Криму порушили 10 кримінальних справ у сфері земельних відносин, половина з яких вже розслідувані і направлені до суду.
В результаті прокурорського втручання відшкодовано 987 тис. грн. у вигляді надходжень від оренди землі, відшкодування втрат лісо- і сільськогосподарського виробництва та ін.
Впродовж чотирьох місяців поточного року в провадженні перебували 424 позови про звільнення і повернення земельних ділянок, відшкодування збитків і стягнення плати за землю на загальну суму понад 3,5 млн. грн.
За матеріалами:
УНІАН
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас