Найбільший аеропорт в світі відкриється в червні в Дубаї — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Найбільший аеропорт в світі відкриється в червні в Дубаї

982
Найбільший в світі аеропорт "Аль-Мактум" в Дубаї відкриється, як і очікувалося, 27 червня 2010 року, але лише для вантажної авіації; пасажирів він почне приймати лише в березні 2011 року, повідомив журналістам виконавчий директор держкомпанії "Аеропорти Дубаю" Пол Гріффітс.
Названий на честь правлячої в ОАЕ сім'ї аеропорт з шістьма злітно-посадочними смугами і площею 140 квадратних кілометрів стане найбільшими в світі після введення в експлуатацію трьох пасажирських терміналів, які зможуть пропускати 120 мільйонів пасажирів на рік. Крім того, в аеропорту будуть 16 вантажних терміналів, здатних щороку обробляти 12-14 мільйонів тонн вантажів. 92-метрова контрольно-диспетчерська вежа в аеропорту "Аль-Мактум" - найвища на Близькому Сході.
"Ми створили не лише найбільший аеропорт в світі... але і найкращий", - сказав Гріффітс "на полях" міжнародної туристичної виставки Arabian Travel Market в Дубаї.
Він також додав, що через 20 років два дубайські аеропорти прийматимуть 150 мільйонів пасажирів.
"Аль-Мактум", розташований в 40 кілометрах від Дубайського міжнародного аеропорту в районі Джебель-Алі, де також розташована однойменна вільна економічна зона і найбільший на Близькому Сході морський порт, стане частиною величезного комплексу Dubai World Central.
Цей комплекс стане містом-супутником Дубаю. За задумом творців проекту вартістю 33 мільярди доларів, там зможуть жити і працювати близько 750 тисяч осіб. На його території будуть розташовані готелі, житлові 24-поверхові будівлі, вілли, а також торгівельний центр.
За матеріалами:
РІА Новини
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас