Держфінпослуг планує ввести на страховому ринку систему управління ризиками з 1 липня 2011 р. — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Держфінпослуг планує ввести на страховому ринку систему управління ризиками з 1 липня 2011 р.

Казна та Політика
391
Державна комісія з регулювання ринків фінансових послуг (Держфінпослуг) розробила вимоги до організації і функціонування системи управління ризиками страхових компаній, привести свою діяльність до яких компанії мусять до 1 липня 2011 року.
Такі вимоги містяться в проекті розпорядження комісії "Про затвердження вимог до організації і функціонування системи управління ризиками страховика і про внесення змін до Ліцензійних умов здійснення страхової діяльності" опублікованому на сайті комісії.
Згідно пояснювальною запискою до документа, впровадження і виконання вимог, визначених регуляторним актом, позитивно позначиться на платоспроможності і фінансовій стійкості страховиків, сприятиме здійсненню Держфінпослуг пруденціального нагляду відповідно до принципів Міжнародної асоціації органів нагляду за страховою діяльністю (IAIS).
Розпорядження набере чинності через 10 днів після його державної реєстрації, але не раніше дня його офіційної публікації. Воно передбачає приведення страховиками своєї діяльності у відповідність з вимогами до 1 липня 2011 року. Встановлення зазначеного терміну зумовлене наданням можливості страховикам визначитися із стратегію і організувати реалізацію процедур відповідно до встановлених вимог
Крім того, як відзначається в записці, стратегію управління ризиками, в якій, зокрема, визначаються основні принципи управління ризиками, карта ризиків, допустимі межі ризиків, обов'язкові процедури страховика щодо управління основними категоріями ризиків і забезпечення функціонування страховика в кризових ситуаціях, стверджує наглядова рада компанії.
Реалізація процесу управління ризиками передбачає виявлення, оцінку, моніторинг, попередження і пом'якшення всіх істотних ризиків, з якими стикається страховик.
Дія регуляторного акту поширюється на всіх страховиків, уповноважених займатися діяльністю відповідно до закону "Про страхування".
За матеріалами:
Інтерфакс-Україна
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас