НКРЕ: Оптова ціна на електроенергію в 2010 р. підвищиться на 15% — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

НКРЕ: Оптова ціна на електроенергію в 2010 р. підвищиться на 15%

Енергетика
434
Оптова ціна на електроенергію в 2010 р. підвищиться на 15%. Про це журналістам після засідання Кабінету міністрів заявив голова Національної комісії регулювання електроенергетики (НКРЕ) Сергій Тітенко.
За словами С.Тітенка, підвищення на 15% оптової ціни на електроенергію дасть можливість збалансувати фінансові показники підприємств енергетичного сектора. "Єдине, що до року ми ще додаємо перший квартал (2011 р.). Тому що якщо ми братимемо багато кредитів для того, щоб покласти вугілля на складах, 4 млн т на кінець року планується, то повернення цих грошей і поява джерела припадає на IV квартал 2010 р. і на I квартал наступного року", - заявив С.Тітенко.
За його словами, цього року також планується понизити на 2 г витрату умовного палива і скоротити майже на 50 млн куб. м споживання газу. "Ми покращуємо якість вугілля. Для цього діятимуть спецкомісії з приймання вугілля на всіх електростанціях. 260 млн грн. перехідних коштів у спецфонді видати нам треба і ще 112 млн грн. ПДВ "Укрінетеренерго" теж видати нам треба плюс ремонтний майданчик "Енергоатому" зрушили, і в результаті ще можна 760 млн кВт-год компанії виробити за рахунок дешевого тарифу, і ще на 500 млн грн. Держрезерв купить вугілля", - заявив С.Тітенко.
Глава НКРЕ також заявив, що остаточний варіант паливно-енергетичного балансу України на 2010 р. планується ствердити на засіданні Кабміну 12 травня. Крім того, 12 травня Кабінет міністрів планує прийняти постанову, яка закладає 60 млн грн. в оптову ціну електроенергії для розрахунків шахт за залізничні послуги. "Вони (гроші) будуть транзитом летіти до залізничників і таким чином збоїв з постачанням вугілля, я думаю, не буде. Це дозволить шахтарям мати додаткові кошти, які вони не витягують з обігових", - уточнив С.Тітенко.
За матеріалами:
РБК-Україна
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас